2011. január 27., csütörtök

Világsárkány

"A közös alkotás olyan, mint egy gyermek táplálása"

Hol volt, hol nem volt, egy szép nyári napon Csandra királyfi (azaz Sanyi) rátalált egy pályázati lehetőségre, mellyel jegyet lehetett nyerni a híres Bánki tó fesztiválra, s amelynek témája különböző népek meséinek feldolgozása és összekovácsolása volt. Különös tekintettel a cigány és a magyar népmesék világára. Így aztán olvasgatták a meséket, gondolkoztak, s ugyancsak Csandra királyfi ötlete volt, hogy készítsenek nemezképet. De nem ám valami kicsit! Nagyot! Különlegeset! Együtt!
Csirimojában pedig megfogant a gondolat, mi szerint sárkányt kellene ábrázolni, ami magán hordja az egész világot. A hátán hordja. és a hasában. Összekapcsolja a világokat. 
Folyt a tervezgetés napokon át. Megszerezték a legnemesebb gyapjakat, s a legtarkább selymeket. Aztán elkezdődött a munka. Reggeltől napnyugvásig, s napnyugvástól késő éjszakákig rakták fel a mintákat, s kezdték ezt újra hajnalban. A harmadik nap éjjelére elkészült a mű. Illetve nem teljesen, mert ez után még egy hét hímzés várt kedves hőseinkre. És hát a részletekről beszéljenek a képek!

ebből gazdálkodunk 
a bogyókészítés titkos tudománya 
de sok gond van a fonalakkal...milyen szín is ez? 
a színátmenethez pontosnak kell lenni 
első réteg 
második réteg 
harmadik-negyedik réteg 
így gyúrunk mi 
már késő van... 
műtét 
A világsárkány 

Boldog emberek:)